Twirlers Excelsior sterk van start in nieuw wedstrijdseizoen

Alkmaar 2 maart – Zaterdag 2 maart stond de eerste wedstrijd van het seizoen op de planning voor de twirlers van Excelsior. Samen met een grote groep deelnemers reisden ze af naar Alkmaar waar zij een variatie aan shows mochten laten zien om de jury te overtuigen van een podiumplek.

Lorena Bos trapte de dag af met haar 1 baton routine. Met haar routine op verplichte muziek kwam ze uit in de categorie Senior Novice en wist ze een mooie tweede plaats te behalen. Eloïse Ootjers deed mee met haar 2 baton routine. Met haar routine op verplichte muziek kwam zij uit in de categorie Senior Beginner. Met haar uitdagende routine waarbij zij 2 batons in beweging moet houden viel zij net buiten het podium.

In de categorie Duo Twirling maakten Janniek Hoolwerf en Eloïse Ootjers hun debuut als duo. Zij deden mee in de categorie Senior Introductie. Zij zetten een uitdagende routine neer op verplichte muziek. De volgende wedstrijd mogen zij uitkomen in de categorie Senior Novice. Janniek Hoolwerf deed ook voor het eerst mee in de categorie Artistic solo. Zij wist een elegante routine neer te zetten en mag de volgende wedstrijd uitkomen in de categorie Senior Novice.

Romae Meester deed mee in de categorie solo dance twirl Pre-teen Beginner. Met haar routine op de muziek van de wellerman wist zij een prachtige show neer te zetten waarmee zij helaas net buiten het podium viel. Talitha van den Brink deed mee in de categorie Senior Novice en ze wist de jury te overtuigen van een eerste plaats met haar routine op de muziek van Little Mix. In de uitdagende en grote categorie Senior Beginner zetten Janniek Hoolwerf een routine neer waarbij zij haar dansmoves in de strijd gooide om de jury te overtuigen. Eloïse Ootjers ging voor het eerst op met haar solo op de muziek van de film Pearl Harbour. Lorena Bos liet haar show zien met het thema Frankrijk. De meiden wisten alle drie de jury te overtuigen en kregen mooie punten.In de categorie Kidstwirl 5-7 jaar liet Jailey ter Beek haar vrolijke routine zien. Daarmee wist zij de jury te overtuigen van een mooie tweede plaats op het podium.

In de categorie 8-10 jaar deed May-Britt ter Beek mee en zij wist de jury te overtuigen van een mooie derde plaats op het podium. Fem Bast deed mee in deze categorie en kreeg ondanks haar vierde plek een mooi cijfer voor haar leuke routine.De meiden van het B team van Excelsior gingen voor het eerst op in de categorie Small Team Dance Twirl Junior Beginner. Zij hadden een leuke routine op de muziek van de kleine zeemeermin. Zij wisten de jury hiermee te overtuigen van een eerste plaats. Deze wedstrijddag werd afgesloten door het A Ensemble. Zij gingen voor het eerst op met hun show in het thema van Formule 1. De jury beloonde de meiden voor hun optreden met een tweede plaats. Na deze succesvolle dag konden de meiden met een tevreden gevoel weer naar huis.

Je bekijkt nu Twirlers Excelsior sterk van start in nieuw wedstrijdseizoen