Word twirler en majorette!

Ben je gek op dansen en muziek en lijkt het je een leuke uitdaging om dit te combineren met het twirlen en de baton? Altijd al als majorette willen marcheren tijdens onze straatoptredens? Dan zit je bij de majorettes van Excelsior helemaal goed!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Om te kijken of twirlen wat voor je is, kan je je eerst aanmelden voor twee gratis proeflessen (zie onder). Ook kan je, om alvast een idee te krijgen, een bezoekje brengen aan onze oefenavond. De oefenavond van de twirlergroep is iedere maandag van 16:00 tot 21:00. We oefenen in Muziekcentrum de Samenklank, Bikkersweg 86 te Bunschoten.

Tijdens de opleiding doe je gelijk mee in groepen, waarbij je begint bij een basisgroep. Naarmate je ouder wordt, sluit je je aan bij een hogere groep, en worden de danstechnieken steeds uitdagender. Vanaf 5 jaar kan je al beginnen met twirlen als minirette.

Opleidingsprogramma

Als je je aansluit bij de twirlergroep bestaat je hobby uit twee onderdelen. Als majorettes doe je als groep mee bij straatoptredens, samen met de drumfanfare. Denk aan straatoptredens bij de Sinterklaasintocht, Koningsdag en bij verschillende avondvierdaagsen. 

Het twirlen zie je vooral terug in de shows en in de wedstrijden voor de bond die door het hele land worden georganiseerd. Onderdelen van deze wedstrijden zijn solo’s, duo’s en ensembles. Per 6 weken worden er wedstrijden georganiseerd, waarbij je plaatsingspunten kan behalen. Deze plaatsingspunten tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap, waarmee je elk seizoen afsluit.

Na de proeflessen, doe je gelijk mee aan een groep, waarbij je begint in de instroomgroep van 15:30 tot 17:30. 

  • Instroomgroep: 15:30 uur tot 16.30 uur
    Hier worden de begintechnieken van de baton op speelse manier aangeleerd.
  • B team: 17.30-19.30 uur
    Het B team kent alle basistechnieken al en ook de combinatie met dans zit er goed in. Naast het optreden als groep bestaat de mogelijkheid om als solist of in duo’s zich verder te ontwikkelen.
  • A team: 19.30-21.30 uur
    Het A team twirlt mee in de hoogste top van majorette. Het A-team heeft, door de jaren heen, vele prijzen behaald. De groep traint verschillende onderdelen twirling. Het team bestaat uit een danceteam een twirlteam en een showcorpsteam.