Excelsior presenteert nieuwe uniformen

Tijdens de rust van Eemdijk-IJsselmeervogels heeft Excelsior nieuwe uniformen gepresenteerd. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling om de oude uniformen, die meer dan 20 jaar gedragen werden, te vervangen door nieuwe, moderne uniformen.

Nieuwe impuls

Excelsior heeft als doel de traditionele optochten zoals lampionnenoptochten, Sinterklaasintochten en avondvierdaagsedefilÊs een nieuwe impuls te geven. Deze traditionele optochten zijn namelijk de manier om veel verschillende soorten mensen bij elkaar te brengen en kenmerkend voor de Nederlandse cultuur.

In november 2022 is hiervoor een drumfanfare opgericht. Dankzij de drumfanfare neemt ieder lid van de vereniging nu deel aan de straatoptredens. Samen met de twirlers vormt de drumfanfare een unieke samenstelling op straat.

Bij een nieuwe impuls hoort ook een nieuwe en frisse uitstraling. De uniformen zijn aangeschaft om naast de feestelijke muziek die hoort op straat, ook een feestelijke uitstraling te hebben.

Presentatie

Afgelopen zaterdag was het de beurt om de uniformen te laten zien aan de inwoners van Bunschoten. Tijdens de rust van Eemdijk-IJsselmeervogels heeft de vereniging de uniformen laten zien, waarbij over het veld werd gemarcheerd. De komende tijd zal de vereniging nog meer van zich laten zien in de nieuwe uniformen. Denk aan de optredens bij Koningsdag en de Avondvierdaagse. Kijk voor de meest actuele planning op de website www.excelsiorbunschoten.nl.

Ben je geïnteresseerd geraakt in een muzikale hobby, die leuk blijft vanaf je 9de tot je 99ste? Kijk op bovenstaande website en meld je aan voor gratis proeflessen!

Je bekijkt nu Excelsior presenteert nieuwe uniformen