Twirlers

Muziekvereniging Excelsior heeft een groep enthousiaste twirlers en majorettes. De twirlers en majorettes van Excelsior vormen een gezellige groep met meiden die enorm van dansen op muziek houdt. Samen vormt dit het visitekaartje van de vereniging. 

De twirlers houden zich beiden bezig met dans in de breedste zin van het woord. Er worden verschillende dansvormen toegepast. Van klassiek tot modern altijd ondersteund door passende muziek. Twirlen vergt namelijk veel coördinatie, behendigheid en uitstraling. Tijdens de trainingen wordt dan ook op al deze onderdelen geoefend en wordt er toegewerkt naar spetterende optredens.

Onze activiteiten

De majorettes en twirlers doen zowel aan majorette als aan twirlen. Majorette is het uitvoeren van een reeks technieken en danspassen. Twirling is een showsport waarin gewerkt wordt met de baton tijdens gymnastiek- en dansoefeningen op ritmische muziek.

Majorettes-op-straat

Majorette
Het majoretteonderdeel komt tot uiting in het marcheren als majorettes bij straatoptredens. Regelmatig in het jaar gaan de majorettes mee met de slagwerkgroep om tijdens verschillende optochten helemaal voorop de stoet te lopen. Hiermee zijn de majorettes hét visitekaartje van de vereniging!

Twirling
Bij twirling gaat het om dans waarbij er solo, als duo of als ensemble in verschillende danstechnieken worden geoefend. Deze danzen worden tijdens wedstrijden en shows tentoongesteld. Tijdens de wedstrijden worden er altijd vele prijzen gehaald en de shows zijn een waar spectakel! De muziek die voor de shows wordt gebruikt varieert van hiphop tot bekende popsongs. Voor de shows wordt het plaatje helemaal compleet gemaakt met mooie passende kleding, make-up en kapsels.

Contact

© Excelsior Bunschoten 2022