Volop activiteiten komende tijd bij Excelsior

In de tweede helft van het seizoen zal Excelsior zich van haar veelzijdige kant laten zien, door de vele verschillende activiteiten die op de planning staan.

Te beginnen bij 9 februari, waarbij Excelsior tijdens het 75-jarig jubileum van het Oostwende college een optreden zal verzorgen. Een dag later, op 10 februari vind een unieke gebeurtenis plaats: voor het eerst in de geschiedenis zal Excelsior een carnavalsoptocht leiden. Dit zal gebeuren bij de carnavalsoptocht in Naarden.

Ook het concerterende werk blijft niet liggen. Op 16 maart zal er een donateursconcert worden gegeven, een concert voor donateurs die dat concert gratis toegang zullen krijgen. Dit zal een gezamenlijk concert zijn van de blazersgroep en de slagwerkgroep, dus ook hier voldoende variatie. Voor de slagwerkgroep zal dit concert een try-out zijn voor hun deelname aan de Open Nederlands Slagwerkkampioenschappen (ONSK). Deze slagwerkwedstrijd zal plaatsvinden op 13 april in Barneveld.

Excelsior is een vereniging die ook buiten de grenzen van de gemeente Bunschoten de samenwerking opzoekt. Dat blijkt wel uit een regioconcert met muziekverenigingen uit de omgeving van Nijkerk op 20 april in Nijkerk. Ook hier zal zowel de slagwerkgroep als de blazersgroep aan meedoen.

Langzaam maar zeker zal vervolgens het voorjaar beginnen en er meer naar buiten kunnen worden gegaan. Hierin komen er een aantal traditionele optredens om de hoek kijken. Zo zal Excelsior als drumfanfare en twirlers zoals gewoonlijk aanwezig zijn bij Koningsdag, bij de aubade en de lampionnenoptocht. Een week later, op 4 mei zal Excelsior ook de plechtigheid van de Dodenherdenking muzikaal ondersteunen.

In de staart van het seizoen staan de avondvierdaagsen weer op het programma. Voor nu staan de avondvierdaagsen van Bunschoten op 16 mei en Loosdrecht op 30 mei op het programma, maar zullen naar alle waarschijnlijkheid meer bijkomen. In de afsluiting van het seizoen zal er in juli nog een afsluitend optreden zijn van de slagwerk- en blazersgroep en een show van de twirlers.

Als laatste is er nog een kleine cliffhanger: Excelsior zal ook iets gaan doen bij de derby tussen Eemdijk en IJsselmeervogels op 6 april, maar dit blijft nog even geheim!

Al met al genoeg te beleven bij Excelsior. Houd de website goed in de gaten voor de laatste updates over precieze tijden en locaties.

Je bekijkt nu Volop activiteiten komende tijd bij Excelsior