Excelsior haalt Sinterklaas binnen met veel twirlers en nieuwe drumfanfare

Afgelopen zaterdag 12 november 2022 was het zover: Sinterklaas kwam in het land! De feestelijke optocht van Sint en zijn Pieten werd extra feestelijk door de muzikale invulling van een grote groep twirlers en de nieuwe drumfanfare van Excelsior

12 november 2022 zal voor Excelsior de boeken ingaan als een historische dag. Voor het eerst werd er een optocht gemarcheerd met een drumfanfare: blaasmuziek met ongestemd en melodisch slagwerk. Ook was deze dag extra speciaal doordat de optocht werd geleid door er een grote groep twirlers, met meiden uit de eigen vereniging aangevuld met enthousiaste meiden uit Nijkerk. Op deze manier liep nagenoeg de gehele vereniging Excelsior mee op straat.

De dag begon al vroeg in de middag met een korte optocht door de straten van Eemdijk. Hiermee kon de club al goed ‘warmlopen’ voor de langere optocht in Spakenburg en Bunschoten. Halverwege de middag begon de optocht in Spakenburg. Langs de grote getale kinderen en hun ouders die langs de kant stonden voor de Sint, leidde Excelsior de mooi versierde pietenwagens door het dorp. Tijdens de optocht werden er de traditionele sinterklaasnummers gespeeld, maar vooral het swingende ‘Sinterklaas wie kent hem niet?’ maakte de optocht extra feestelijk. Na afloop werd er door alle leden teruggekeken op een zeer geslaagde optocht met de nieuwe samenstelling van drumfanfare en twirlers. Voor herhaling vatbaar!

Je bekijkt nu Excelsior haalt Sinterklaas binnen met veel twirlers en nieuwe drumfanfare