Vermakelijke kerstuitvoering Excelsior

Afgelopen zaterdag 17 december gaf Chr. Muziekvereniging een vermakelijke en gevarieerde kerstuitvoering waarbij naast muziek en dans er een gemeentelijke pluimuitreiking was voor Maria Koelewijn.

In Sportcentrum Agilitas kon het publiek genieten van een kerstuitvoering waarin alle onderdelen van de muziekvereniging vertegenwoordigd waren. Bij de twirlers waren alle meiden aanwezig, van de instroomgroep tot aan het A-ensemble. Ook lieten de meiden solo of in duo’s zien wat zij het afgelopen jaar hebben gepresteerd en kwam ook het ensemble wat op het NK zich heeft laten zien. De ensembles leverden een dansshow op kerstmuziek waarin zij de gezamenlijkheid van de twirlsport lieten zien.

Daarnaast was er muziek van de blazersgroep, slagwerkgroep en de nieuwe drumfanfare van Excelsior. Hierin waren de traditionele kerstnummers te horen zoals ‘God rest ye merry Gentlemen’ en ‘Mary’s boy child’ te horen. Ook was er ruimte voor de Christelijke identiteit van de muziekvereniging door nummers als ´Hoor de Engelen zingen d´Eer´, ´Komt allen tezamen´ en tenslotte het mooie ´Ere zij God´. Zoals dat gebruikelijk is bij een kerstuitvoering zong het publiek bij deze liederen mee. Dankzij de sfeervolle setting in de zaal kwamen zowel speler als publiek als snel in de kerstsfeer.

Naast de uitreiking van de kerstgeschenken voor de medewerkers van de vereniging, werd de avond extra feestelijk door de uitreiking van de gemeentelijke pluim aan de presentatrice van de avond, Maria Koelewijn. Maria heeft zich 40 jaar lang met hart en ziel ingezet voor de vereniging en zij was al die jaren de drijvende kracht achter de majorettes, die we tegenwoordig de twirlers noemen. Maria heeft daarnaast 25 jaar deelgenomen aan het bestuur van Excelsior, verzorgde lessen en trainingen voor instructices, en verzorgde de choreografie van de majorettes. Elk buitenoptreden zoals Sinterklaasintocht, Koningsdag en Avondvierdaagse was ze er bij. Een gemeentelijke pluim wordt uitgereikt aan personen die zich aantoonbaar in de Bunschoter gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt. Voor Maria dik verdiend dus!

Al met al kijkt de vereniging terug op een mooie kerstuitvoering die als fijne afsluiter geldt.

Je bekijkt nu Vermakelijke kerstuitvoering Excelsior