Foto Arjen Bos

De dirigent van de Fanfare

Arjen Bos (1970) begon op 9 jarige leeftijd met het bespelen van de Euphonium bij Muziekvereniging Prinses Irene in Huizen(NH).

Arjen begon zijn muziekstudie op 16 jarige leeftijd aan het Hilversumse Conservatorium waar hij zijn Docerend Musicus Tenor Tuba en Praktijk diploma Ha/Fa directie behaalde in juni 1991.

Hij vervolgde zijn studie aan het Brabants Conservatorium bij Piet Joris en Jan Cober. In mei 1993 sloot hij zijn studie Tenor Tuba af met het predikaat “Uitmuntend”. Zijn Groot-Diploma Ha/Fa directie behaalde hij in 1995.

Als solist trad hij op met het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest tijdens tournees in Spanje en Frankrijk. Op uitnodiging van Steven Mead is hij meerdere malen naar Engeland geweest waar hij als solist en als lid van The Dutch Tuba Quartet optrad tijdens de gala concerten van de National Tuba/Euphonium Conference. Met dit kwartet heeft hij in mei 2000 in Canada verschillende concerten geven.

Als remplaçant is hij actief bij verschillende beroeps orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. Tot 2005 was hij als Euphoniumspeler verbonden aan de Koninklijke Militaire Kapel.

Vanaf 1994 is Arjen Bos als dirigent verbonden aan het Fanfare-orkest van Chr. Muziekvereniging Excelsior. Met verve heeft hij het orkest ‘steeds hoger’ gebracht wat onder andere tot een eerste prijs en promotie van het orkest heeft geleid bij een concertconcours in 2005. Daarnaast werden onder zijn hoogstaande artistieke en inhoudelijke leiding bijzondere concerten gegeven met onder meer de solisten Henk de Graaf (klarinet), Willem van Twillert (orgel), Mette Seidel (cello) en Arno de Jong (piano).